Inițializează o căutare

PSD
SAMGPL

Noul sistem de iluminat public va costa municipalitatea din Slobozia peste 3 milioane de lei

Proiectul aprobat în luna octombrie presupune înlocuirea becurilor de tip clasic, cunoscute pentru consumul mare de energie şi eficienţa invers proporţională, cu altele, de tip LED, cu eficienţă energetică ridicată şi cu durată de viaţă extinsă. Odată cu schimbarea respectivă se intenţionează şi reabilitarea stâlpilor şi reţelelor de distribuţie. În planul iniţial, de asemenea, erau prevăzute, în premieră pentru Slobozia, achiziţionarea şi instalarea de sisteme de telegestiune a iluminatului public.


Perioada stabilită iniţial pentru depunerea cererilor de finanţare a fost cuprinsă între 18 februarie şi 18 august.

Conform referatului care însoţeşte proiectul de hotărâre, documentaţia pentru studiul de fezabilitate a fost întocmită încă din luna februarie, iar pe 20 iulie să fie încheiat contractul de servicii în vederea elaborării studiului de fezabilitate. Procedura de achiziţie a lucrărilor a fost licitaţia deschisă online, ceea ce a provocat întârzieri considerabile. Pe data de 6 august a fost emis ordinul de începere a serviciilor, cu termen de elaborare de două luni, adică până la data de 6 octombrie. Asta, deşi se ştia că cererea de finanţare nu va mai putea fi depusă la termenul stabilit iniţial. În acel moment s-a decis de către responsabilii de proiect să fie elaborată, totuşi, documentaţia tehnico-economică a obiectivului de investiţii, în speranţa că se vor identifica alte surse de finanţare.

Ziua decisivă pentru evoluţia ulterioară a odiseei noii reţele de iluminat public a Sloboziei avea să fie cea de 13 august, zi în care Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a decis să modifice şi să completeze Ghidul Solicitantului, în sensul prelungirii cu două luni a perioadei de depunere a proiectelor, momentul limită pentru depunerea de proiecte fiind stabilit pentru 18 octombrie, ora 10.00. Din acel moment, studiul de fezabilitate fiind recepţionat conform condiţiilor contractuale, municipalitatea a avut la dispoziţie nouă zile pentru pregătirea documentaţiei, inclusiv pentru aprobarea acesteia în plenul Consiliului Local. Nerespectarea termenului limită ar fi pus, evident, municipalitatea în imposibilitatea de a accesa finanţarea nerambursabilă în cuantum de 3.386.339,68 de lei.

Odată finalizate procedurile de achiziţie a lucrării, derularea proiectului ar urma să înceapă în primăvara anului viitor, durata estimată fiind cuprinsă între 12 şi 14 luni.

Robert-Viorel Dincă


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare