Inițializează o căutare

PSD
SAMGPL

O mare parte dintre păgubiţii din dosarul de faliment al agenţiei Terra Turism Slobozia nu pot fi găsiţi

Motivul este unul cât se poate de „în ton” cu povestea intrării în faliment a agenţiei de turism din Slobozia. După ce Tribunalul Călăraşi a stabilit data de 6 decembrie ca termen limită până la care creditorii societăţii administrată de către Oana Dunel îşi puteau cere banii înapoi, lichidatorul judiciar s-a văzut în imposibilitatea de a-i notifica pe foştii parteneri de afaceri în absenţa oricăror informaţii din evidenţa contabilă a debitoarei. Agenţia şi cea care s-a ocupat de administrarea ei până la sfârşitul lunii iunie sunt cercetate într-un dosar penal instrumentat de poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, iar unul dintre efectele directe ale procedurii demarate este acela că o parte din arhiva contabilă a Terra Turism a fost ridicată de organele de cercetare penală. În această situaţie, A&A Consultants SPRL Bucureşti, desemnat lichidator judiciar a solicitat instanţei (şi a şi obţinut) prelungirea termenului pentru înscrierea la masa credală pentru 7 ianuarie 2019. 


Un aspect deosebit de grav ce reiese din documentaţia care însoţeşte solicitarea de prelungire a termenului în dosar este acela că „administratorul statutar al debitoarei a declarat că nu deţine o bază de informaţii cu privire la adresele de domiciliu ale clienţilor, corespondenţele fiind purtate electronic, prin e-mail, iar până la data de 15 noiembrie 2018 nu a fost pusă la dispoziţia lichidatorului judiciar lista adreselor de e-mail ale clienţilor”.

În motivarea în fapt trimisă instanţei, lichidatorul judiciar arată că nu a putut intra în posesia nici unui document sau informaţie din evidenţele contabile ale debitoarei, această situaţie făcând mai mult decât dificilă îndeplinirea obligaţiilor conform deciziei Camerei de Consiliu din data de 22 octombrie, atunci când a şi fost deschisă procedura intrării în faliment a Terra Turism. În acelaşi timp, situaţia creată este de natură a afecta grav drepturile creditorilor agenţiei în condiţiile în care, potrivit celor susţinute de debitoare şi confirmate în mare măsură şi de reprezentanţii Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice prin intermediul procesului verbal încheiat la data de 6 noiembrie, o parte din arhiva contabilă a Terra Turism a fost ridicată de organele de cercetare penală. La o săptămână distanţă, AJFP Ialomiţa a transmis către Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice o adresă prin care solicita comunicarea situaţiei curente a arhivei contabile a debitoarei. De altfel, din corespondenţa purtată de lichidatorul judiciar cu reprezentanţii AJFP Ialomiţa rezultă că şi finanţiştii ialomiţeni se confruntă cu dificultăţi în efectuarea inspecţiei fiscale prevăzute de articolul 102, alineatul 1 din Legea nr.85/2014, impasul fiind creat de situaţia arhivei contabile a societăţii. Or, după cum se precizează în solicitarea de prelungire a termenului de înscriere la masa credală, s-ar conferi şi creditorului bugetar (AJFP Ialomiţa, n. red.) posibilitatea de a formula o declaraţie de creanţă bazată pe un control prealabil.

Terra Turism a intrat în procedură simplificată de faliment la data de 22 octombrie, cu datorii declarate de aproape 650.000 de lei.

În urma solicitării exprese a administratorului judiciar, odată amânat termenul pentru definitivarea listei celor păgubiţi de Terra Turism, prima Adunare a Creditorilor a fost reprogramată pentru 17 ianuarie 2019.

Robert-Viorel Dincă


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare