Inițializează o căutare

PSD
SAMGPL

Ipoteză: Cel care ar fi trecut cu maşina peste interlopul Marian Toma ar fi chiar fiul său

Foto: Marian Toma / Arhivă
Începem să înţelegem de ce ancheta procurorilor ialomiţeni, care vizează scandalul din Bora, din vara lui 2018, în care Marian Toma (48 ani) şi-a găsit sfârşitul este atât de greoaie.

Suspecţii principali ar fi, după cum vă relatam şi anterior, fraţii Stanciu – Nicuşor şi Cristian Stanciu. La dosar există, însă, şi declaraţii potrivit cărora cel care ar fi produs decesul lui Marian Toma este chiar fiul său, Robert Toma, zis şi „Morcovel”.

Ce-i drept, Robert Toma nu a recunoscut că a trecut cu maşina peste tatăl său la testul poligraf, reţinându-se şi că răspunsurile sale nu au produs modificări psihofiziologice specifice comportamentului simulat.

Cu toate acestea, anumite constatări din dosar, făcute pe baza unor expertize, ridică mai multe semne de întrebare.

Raportul de medicină legală

Faptul că decesul lui Toma a fost provocat de impactul cu un autoturism este certificat de raportul Serviciului de Medicină Legală (SML) Ialomiţa.

Potrivit raportului, „moartea lui Toma Marian a fost violentă, datorându-se şocului traumatic consecutiv unui politraumatism cu multiple fracturi costale bilateral, fracturi bilaterale ale oaselor bazinului; fractură coloană lombosacrată, nivel L5-S1; fractură 1/3 superioară, femur stâng şi disjuncţie acromio-claviculară stângă. Leziunile cu rol tanatogenerator s-au putut produce prin comprimare între corpuri/planuri dure, posibil în condiţiile stabilite de datele de anchetă, în legătură directă necondiţionată cu decesul”. În continuare, s-au mai constatat: „placarde excoriate trunchi şi membre, care s-au putut produce prin zgâriere cu sau de corpuri/planuri dure, în acelaşi context lezional; plagă contuză parietal stâng şi dungi echimotice pe braţul drept şi toracal bazal anterior, stâng, care s-au putut produce prin lovire cu un corp dur, cu puţin timp anterior decesului şi nu au contribuit la producerea acestuia, necesitând în caz de supravieţuire circa 3-4 zile de îngrijiri medicale”, se mai arată în raportul SML.

Cu alte cuvinte, specialiştii SML concluzionează că leziunile suferite de Marian Toma în urma agresiunilor fizice nu i-au fi pus viaţa în pericol acestuia.

Cine s-a aflat la volanul autoturismului care l-a ucis pe interlopul Marian Toma?

De precizat că vehiculul cu pricina aparţinea defunctului şi familiei sale. Declaraţiile, după cum vă spuneam mai sus, sunt împărţite. Unele susţin că Cristian Stanciu s-a urcat la volanul acelui autoturism pentru a-l ucide pe Marian Toma. Celelalte, că Robert Toma, fiul celui din urmă, a vrut să dea cu maşina peste fraţii Stanciu, însă, fără să vrea, l-a lovit şi pe tatăl său, provocându-i, astfel, decesul.

Organele de anchetă au încercat să afle adevărul cerând o expertiză auto şi o expertiză ADN. Rezultatele expertizei au indicat faptul că interlopul Stanciu nu s-a aflat la volanul autoturismului, nefiind găsite amprente sau probe ADN ale acestuia.

Mai mult, s-a reţinut că agresorii lui Marian Toma au fost, de asemenea, loviţi de autoturism, ceea ce ar exclude, din nou, ca Stanciu să se fi aflat la volan.

Cu toate acestea, Robert Toma nu are, cel puţin momentan, calitatea de suspect în dosar. Greu de crezut şi că o va avea, dacă cele relatate de noi vor fi probate de procurori. Cel mai probabil, acesta ar putea să fie acuzat de omor prin imprudenţă.


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare