Clean Tech Internaţional anunţă un plan de investiţii şi modernizări în jur de 10 milioane de Euro
“Compania Clean Tech Internaţional face toate eforturile necesare din punct de vedere uman, financiar şi tehnologic pentru a fi un bun vecin al comunităţilor în care îşi desfăşoară activitatea şi un contribuitor activ la dezvoltarea producţiei de carne de pasăre în judeţul Ialomiţa, dar şi la nivel naţional. Suntem singura companie capabilă să ecologizeze şi proceseze subprodusele de origine animală de categoria a III-a din sud estul României, cu multe milioane de euro plătite anual către abatoare, fiind în acest fel o unitate de interes local şi naţional. Ţelul nostru final este de a construi o infrastructură sustenabilă în interiorul fabricii, de a controla în primul rând emisiile dezagreabile, de a deţine un înalt control al mijloacelor de transport şi al apelor reziduale şi pluviale”, declară reprezentanţii companiei.
Valoarea totală a proiectului va ajunge la câteva milioane de euro. Toate aceste îmbunătăţiri vor fi realizate în concordanţa cu Autorizaţia Integrată de Mediu existentă şi revizuirile necesare care vor fi demarate în cursul lunii iunie.
Planul de dezvoltare a fost demarat la începutul acestui an şi a presupus automatizarea completă a procesului de neutralizare a mirosurilor specifice rezultate din procesul tehnologic, astfel încât riscul unei erori umane sa fie eliminat. De asemenea, un alt obiectiv al companiei este acela de calibrare a fabricii, astfel încât timpul de aşteptare al camioanelor cu materie primă să fie redus la zero.
În primul semestru al acestui an, după investiţii de peste 700.000 de euro, linia de pene şi termo-oxidorul au fost automatizate complet. Mai mult, în semestrul doi al anului, odată cu livrarea ultimelor echipamente, linia de carne va fi complet automatizată şi calibrată.
A doua etapă a planului presupune modernizări pentru care a fost obţinut certificatul de urbanism numărul 144 din 10.12.2018. Compania deţine toate avizele necesare pentru obţinerea autorizaţiei de construire, urmând să obţină în cel mai scurt timp şi acordul de mediu. Acest ultim document este necesar în vederea depunerii dosarului complet, pentru obţinerea autorizaţiei de construire şi demararea lucrărilor. Implementarea etapei a doua va dura aproximativ un an de la obţinerea tuturor autorizaţiilor.
A treia etapă a întregului proiect va consta, în primul rând, în înlocuirea procesului de control al emisiilor dezagreabile, apelând la o nouă tehnologie care va elimina termo-oxidorul şi va adăuga o nouă staţie de epurare, pe lângă multe alte facilităţi.
Implementarea planului de dezvoltare va poziţiona Clean Tech International drept un jucător puternic ce va contribui activ la creşterea producţiei de carne din România şi la crearea de noi locuri de muncă pentru comunitatea locală cât şi pe întregul lanţ de producţie.
Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.
Citește Condițiile de utilizare