ADI Ialomiţa a semnat contracte de finanţare pentru cinci proiecte
Foaierul sălii „Europa” a fost din nou săptămâna trecută gazda ceremoniei de semnare a altor cinci contracte de finanţare pentru tot atâtea proiecte investiţionale care urmează a fi derulate în judeţ în perioada următoare.
Finanţarea este asigurată prin intermediul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Ialomiţa, din fondurile aflate la dispoziţia autorităţilor judeţene în cadrul Programului Judeţean de Dezvoltare Locală. Sumele, care totalizează aproape 2.000.000 de lei, vin în completarea finanţărilor deja obţinute de administraţiile din Feteşti, Fierbinţi-Târg, Albeşti, Ciochina şi Ciocârlia prin programele naţionale sau europene.
Sunt cinci proiecte pe care Victor Moraru, preşedintele Consiliului de Administraţie al ADI Ialomiţa, le apreciază ca importante şi, în acelaşi timp, mult mai uşor de implementat decât cele finanţate din bani din bugetul naţional sau proveniţi din fonduri europene.
La Feteşti urmează a fi pus în practică un proiect de refacere şi modernizare a acoperişului pieţei pentru care municipalitatea a angajat 238.591 de lei, alţi 300.000 de lei urmând a fi plătiţi din bugetul judeţean. De aceeaşi valoare a finanţării se va bucura şi proiectul care urmează a fi demarat la Fierbinţi-Târg şi care presupune construirea unui teren de joacă a cărui valoare totală a fost stabilită la 375.491 de lei.
Printre comunităţile beneficiare de bani alocaţi prin PJDL se numără şi cea de la Ciochina, unde administraţia intenţionează să pună în practică proiectul unui teren de fotbal multifuncţional care ar urma să scoată din bugetul comunităţii puţin peste 171.000 de lei. Prezent la ceremonialul de semnare a contractelor de finanţare, primarul Vasile Câmpulungeanu a precizat că e vorba de un proiect pe care oamenii locului şi l-au dorit de mult timp: „Este o investiţie pe care mai ales tinerii au dorit-o, pentru că nu au asemenea baze sportive la ora actuală. Am fi dorit şi amenajarea unui părculeţ, a mai multor parcări în zona grădiniţei, a bisericii şi a cimitirului. Avem în plan şi un sistem video pentru că au apărut anumite probleme legate de securitatea oamenilor”.
Terenul ar urma să fie amplasat în zona târgului de la Ciochina, realizat pe o platformă de beton şi va beneficia de instalaţie de nocturnă şi de o tribună cu 20 de locuri.
Singurul impediment în calea investiţiei cu valoarea totală de 351707,4 lei - din care 171.707.4 lei reprezintă contribuţia proprie şi 180.000 de lei - finanţare prin ADI Ialomiţa - a fost, conform declaraţiilor lui Vasile Câmpulungeanu, faptul că finanţarea de la bugetul judeţean a fost redusă cu 20.000 de lei din cauza unor probleme pe care vecinii de la Căzăneşti le au cu ADI Ialomiţa, probleme aflate pe rolul instanţei Tribunalului Ialomiţa: „A fost nevoie să acceptăm o diminuare a finanţării pentru că nu ştim când se va soluţiona litigiul şi riscam să nu putem beneficia de proiect anul acesta”, a explicat Câmpulungeanu.
Un alt proiect, de modernizare a reţelei de iluminat public stradal, urmează să fie realizat la Albeşti.
Montarea de aparate de iluminat public stradal cu LED- uri va costa comunitatea locală 157.338.7 de lei, iar la Ciocârlia, investiţia în asfaltarea străzilor se va face în limita a 357.335,3 lei, cu o co-finanţare de la bugetul localităţii de 165.669.35 de lei şi 191.666 de lei din bugetul ADI Ialomiţa.
„Sper ca cele cinci proiecte să fie finalizate cât mai repede posibil şi mai sper şi ca ele să poată ridica standardul de viaţă în localităţile beneficiare. Am convingerea că primarii vor trata cu maximă atenţie aceste proiecte şi că identificarea lor s-a făcut pe baza dorinţelor oamenilor”, a declarat Victor Moraru, preşedintele CJI, înainte de a-şi pune semnătura pe contractele de finanţare.
„Sper ca cele cinci proiecte să fie finalizate cât mai repede posibil şi mai sper şi ca ele să poată ridica standardul de viaţă în localităţile beneficiare. Am convingerea că primarii vor trata cu maximă atenţie aceste proiecte şi că identificarea lor s-a făcut pe baza dorinţelor oamenilor”, a declarat Victor Moraru, preşedintele CJI, înainte de a-şi pune semnătura pe contractele de finanţare.
Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.
Citește Condițiile de utilizare