Inițializează o căutare

PSD
SAMGPL

Implicaţi în mafia turcă din panificaţie, Patronii Brutăriei Eda din Slobozia, condamnaţi la ani grei de puşcărie


În urmă cu 6 ani de zile, opinia publică slobozeană a fost zguduită de informaţia furnizată de DIICOT că Brutăria Eda din Slobozia era implicată în mafia turcă a evaziunii fiscale din panificaţie. Prejudiciul anunţat de procurorii anti-crimă organizată era de 18 milioane de euro, iar cei 6 patroni turci l-ar fi creat prin evaziune fiscală. Două dintre tentaculele mafiei turce erau în judeţul nostru, unul la Slobozia (Brutăria Eda) şi unul la Urziceni (Zenipan SRL). Vineri, Tribunalul Buzău a pronunţat o primă sentinţă în acest mega-dosar în care au fost inculpaţi cei 6 patroni turci de brutării. O parte dintre ei, în funcţie de implicare, au primit ani grei de puşcărie pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, instigare la evaziune fiscală, delapidare, participaţie improprie la spălarea banilor şi cumpărare de influenţă. Astfel, Merkit Ali Erdem, Merkit Ali Ozgur şi Merkit Ali Ekber au primit câte 4 ani de închisoare, iar Merkit Ali Ekrem şi Merkit A.E. Yildirim, câte 3 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei pe durata termenului de încercare de 5 ani. Inculpatul Kisioglu Cagdas a primit 2 ani închisoare cu suspendare pe durata termenului de încercare de 4 ani.

Mafia turcă a panificaţiei, lovită de DIICOT...

Caracatiţa turcească, destructurată printr-o amplă ofensivă coordonată de procurorii DIICOT Buzău, a fost unul dintre cele mai mari cazuri de evaziune anchetate vreodată în România. Capii reţelei, 8 afacerişti de naţionalitate turcă, rude şi prieteni apropiaţi, care au pus la punct gruparea evazionistă, au dat tunuri după tunuri şi au strâns peste 18 milioane de euro. Banii au plecat din România către alţi cetăţeni turci, coordonatorii de la distanţă ai grupării, dar destinaţia finală e încă o nebuloasă. Unele sume au fost trimise prin transferuri bancare către cetăţeni turci aflaţi în Suedia, Turcia şi Germania. Grosul banilor a plecat, însă, cu sacoşa, către Turcia, fie prin membrii grupării din România, fie prin pachete trimise cu firmele de transport.

Banii, căraţi în sacoşe

Centrul de greutate al caracatiţei turceşti era la Buzău, pentru că, aici, patru dintre turci deţineau o brutărie, dar şi o moară. Este la Buzău pentru că aici practic s-au stabilit practic nucleele activităţilor infracţionale, societăţile care achiziţionau, procesau şi distribuiau atât cereale cît şi produse de panificaţie şi materia primă rezultată din procesare, făina, aici sînt înregistrate aceste firme în Buzău. Cea mai mare proporţie a banilor era transferată peste hotare, banii erau expatriaţi direct de inculpaţi când făceau deplasări în Turcia treceau cu banii fără să îi declare sau trimişi prin persoane fizice cu acele curse regulate România – Turcia. După evaluările anchetatorilor, cam 6 milioane de euro plecau în fiecare an din ţară. Anchetatorii DIICOT i-au prins pe cei 8 afacerişti din România care derulau activităţile infracţionale prin cele patru firme DELSAN Prod din Buzău, Edera Impex şi Eda Impex din Brăila, cu brutărie la Slobozia, vizavi de magazinul Ialomiţa şi Zenipan Urziceni.


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare