Inițializează o căutare

PSD
SAMGPL

Managerul Spitalului Judeţean, Liviu Patrichi: Am reuşit zilele acestea ce nu s-a făcut în 50 de ani în materie de eliminare a riscurilor

 

 

Managerul celei mai mari unităţi de îngrijire din Ialomiţa a declarat în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate la începutul săptămânii că, din punctul de vedere al riscului de incendiu, s-au făcut paşi decisivi în vederea eliminării riscurilor.

Liviu Patrichi a precizat că, pe fondul incendiilor care au devastat în ultima perioadă spitale din Bucureşti şi Piatra Neamţ, a fost declanşat procesul de creştere a gradului de siguranţă în spital. Proces care a implicat, într-o primă fază, montarea de senzori de detectare a incendiilor în zonele considerate sensibile ale spitalului: „Am solicitat suplimentarea fondurilor în vederea creşterii gradului de securitate în aceste zone şi pot să vă spun că, în acest moment, avem recepţionată lucrarea care acoperă secţia ATI, Blocul Operator şi Secţia Chirurgie – fostă secţie Covid pe care noi am transformat-o în urma creşterii numărului de prezentări. Sunt senzori montaţi în toate camerele, urmează ca în etapa a doua să montăm şi senzorii de oxigen suplimentar în secţia ATI şi în Blocul Operator. Până la sfârşitul săptămânii sperăm să finalizăm şi montarea senzorilor în secţia ATI-Covid”, a precizat Liviu Patrichi.

Reţeaua de senzori, deja funcţională, beneficiază de tehnologie wireless, cu panouri de comandă şi de avertizare aflate sub supravegherea echipelor de pază din incinta clădirii.

Patrichi a mai menţionat şi faptul că, după jumătate de secol, s-a reuşit zilele trecute schimbarea panoului general al clădirii. În următoarele două săptămâni este programată modernizarea postului trafo, care cade în responsabilitatea furnizorului de energie electrică.

ISU a solicitat conducerii spitalului să încheie un contract de mentenanţă pentru sistemele de monitorizare şi se aşteaptă precizări în legătură cu necesitatea extinderii acestuia în toate secţiile Spitalului Judeţean de Urgenţă: „Ceea ce am încercat noi să facem a fost ca, până la finalizarea etapelor de modernizare a spitalului, care ar putea dura până la doi ani, să asigurăm securitatea la incendiu în zonele cu un grad foarte mare de risc”, a conchis Patrichi.

Reamintim cititorilor noştri că Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slobozia s-a numărat printre unităţile medicale din România menţionate ca având probleme de securitate la incendiu în raportul pentru anul 2020 întocmit de DSU şi dat publicităţii de Ministerul Sănătăţii imediat după incendiul de la Spitalul Institutului „Matei Balş”

Robert-Viorel Dincă



Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare