Inițializează o căutare

PSD
SAMGPL

Consilierii opoziţiei din Drăgoeşti, adversarii cetăţenilor care i-au votat

Situaţie tensionată la Drăgoeşti, unde grupul de consilieri PNL format din Paul Moldoveanu, Cosmina Popescu şi Radu Cristea, cărora li s-a alăturat şi Marin Răduca, viceprimarul „independent”, încearcă din răsputeri blocarea proiectelor de dezvoltare ale administraţiei locale.


 Primarul Mihail Gheorghe (foto) afirmă că poziţia grupului de opoziţie din Consiliul Local al comunei este cu atât mai de neînţeles cu cât nici măcar nu are la bază argumente solide. Edilul afirmă că este foarte surprins de poziţia viceprimarului Răduca. Deşi recunoaşte că proiectele respective sunt benefice pentru comunitate, Răduca afirmă că o datorie morală îl împiedică să le susţină: „Domnul Răduca a recunoscut că propunerile mele de investiţii sunt bune, dar că nu le poate susţine pentru că le este dator moral celor cu sprijinul (a se citi votul) cărora a ajuns în funcţia de viceprimar. Mi-a spus aşa: <Ştiu că proiectele sunt bune, că ştii să le faci şi să aduci bani în comună, dar nu o să le votez pentru că moral sunt cu ei>”, dezvăluie edilul-şef al comunei. Mihail Gheorghe i-ar fi răspuns „vicelui” său că nu e nimic imoral în a încerca, împreună, să facă lucrurile să meargă în comunitatea care le-a acordat, prin vot, încrederea....

Nu se vrea construirea unui centru medical...

Printre proiectele aflate în curs şi pe care grupul de opoziţie din Consiliul Local încearcă să le blocheze se numără construirea centrului medical din comună. Proiectul pe care edilul Mihail Gheorghe intenţionează să-l dezvolte în comună implică edificarea unui cabinet multifuncţional: „Am în plan un spaţiu pentru medicul de familie al comunităţii, corespunzător tuturor standardelor, un cabinet în care, măcar o dată pe săptămână să vină un medic oftalmolog şi un dentist care să-l utilizeze. Şi am în minte, în centrul medical respectiv, şi un spaţiu pentru o farmacie. Nu e greu, mai ales că CNI-ul (Compania Naţională de Investiţii – n. red) finanţează astfel de proiecte, mai ales că Guvernul României a pus astfel de proiecte pe lista de priorităţi. S-au opus afirmând că acest proiect al meu va dura trei ani şi că avem deja un spaţiu care, trebuie spus, că nu este autorizat ca dispensar pentru că nu corespunde cerinţelor DSP. Poate funcţiona, cel mult, ca şi cabinet pentru medicul de familie, dar la limită. Sunt sigur că am putea obţine finanţarea”, a explicat primarul de Drăgoeşti. Edilul a precizat că, în opinia adversarilor proiectului respectiv, banii obţinuţi ar trebui, în ciuda evidenţelor legate de funcţionalitate, investiţi în reabilitarea totală a spaţiului deja existent în Casa Specialistului. De altfel, şi această clădire o are în vedere, însă pentru folosirea incintei respective drept locuinţă de serviciu.

Mihail Gheorghe ne-a relatat că demersul său are ca scop principal asigurarea asistenţei medicale pentru oamenii locului, astfel încât aceştia să nu mai fie nevoiţi să se deplaseze, în cel mai fericit caz, la Roşiori pentru rezolvarea problemelor medicale: „Sunt patru-cinci ani de când lucrurile se întâmplă aşa. E drept că medicul de familie de la Roşiori vine o dată, de două ori pe săptămână şi la noi, dar cred că situaţia poate fi îmbunătăţită. E o chestiune de voinţă...” mai spune, cu tristeţe în voce, primarul Mihail Gheorghe.

Nici utilajul care ar rezolva multe dintre problemele de salubritate în comună nu e o investiţie oportună...

Edilul mai afirmă şi că a încercat să propună şi achiziţionarea unui utilaj multifuncţional. Acesta urma să fie achiziţionat prin intermediul unei finanţări din partea ADI Ialomiţa, dar consilierii din opoziţie au considerat investiţia mult prea costisitoare pentru bugetul localităţii. Apreciere total eronată, în opinia primarului Mihail Gheorghe, care a făcut deja primele demersuri: „Întocmisem documentaţia în vederea achiziţionării unui utilaj multifuncţional prin ADI. Finanţarea era de 300.000 de lei, veneam şi noi cu o co-finanţare de 200.000 de lei din fondul de rezervă. Asta nu însemna că am fi cheltuit toată suma, poate îl achiziţionam la 450.000 sau 400.000 de lei. Avantajul era că îi puteam ataşa trei cositori care să ne ajute să defrişăm surplusul de vegetaţie. Nu mai spun că avem străzi unde nu poate intra maşina de salubritate sau cea de pompieri. I-am explicat viceprimarului că am putea achiziţiona şi un tocător şi am putea valorifica, sub formă de peleţi, surplusul de vegetaţie. Ne-ar fi de folos, mi-a recunoscut viceprimarul, dar s-a opus achiziţiei...”, a punctat Gheorghe.

Printre argumentele împotriva achiziţiei s-a numărat şi ideea falsă a încărcării organigramei Primăriei, prin angajarea unui om special pentru a deservi utilajul respectiv...

Terenul multifuncţional din curtea şcolii nu e pe „gustul“ Opoziţiei


Mihail Gheorghe afirmă că nu a fost niciodată adeptul ideii construirii terenurilor de fotbal în curtea şcolilor. Dar, că are în plan, în schimb, un teren multifuncţional de care copiii din comunitatea din Drăgoeşti să beneficieze pe termen lung. Cu atât mai mult cu cât investiţia nu este nici împovărătoare pentru bugetul local în condiţiile în care cea mai mare parte din bani s-ar „întoarce”: „Eu nu vreau teren de fotbal cu gazon, vreau să avem terenul cu material sintetic pe care elevii şcolii noastre să facă orele de educaţie fizică. Nu e normal să se refugieze, pentru orele de sport, în „bălării” sau pe cele două alei din parc. Mai mult, după-amiezele şi în week-end terenul poate fi folosit şi de alţi amatori de mişcare. Adversarii mei s-au cramponat şi de acest proiect pe care s-au făcut că nu înţeleg de ce l-am „prins” în buget. Probabil pentru că nu au făcut vreodată un proiect european, deci nu ştiu care este circuitul banilor investiţi. Şi nici faptul că sumele care reprezintă co-finanţarea nu sunt nicidecum o povară pentru bugetul localităţii”, mai afirmă primarul PSD al comunei Drăgoeşti.

Mihail Gheorghe afirmă că singura motivaţie a celor cinci consilieri – plus viceprimarul – pentru blocarea celor trei proiecte a fost aceea de a nu-i „sufla în pânze” din perspectiva viitoarelor confruntări electorale. Lucru pe care l-ar fi afirmat şi public în susţinerea boicotului la adresa edilului.

În condiţiile date, Mihail Gheorghe afirmă că o soluţie de ieşire din blocajul instituţional curent ar fi dizolvarea actualului Consiliu Local. Demers pe care spune că nu se grăbeşte, deocamdată, să-l pună în practică în speranţa că aleşii locali aflaţi în opoziţie vor înţelege faptul că interesul lor principal ar trebui să fie binele oamenilor pe care îi reprezintă.

Cristian Filip


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare