Inițializează o căutare

PSD
SAMGPL

Sentință într-un dosar de evaziune făcut unor VIP-uri. Liviu Cazan și Marinei Stanciu, condamnați

Joi, 8 decembrie a.c., Tribunalul Ialomiţa s-a pronunţat în dosarul penal în care au fost trimişi în judecată Liviu Cazan, fost viceprimar al municipiului Urziceni şi fost şef al Autorităţii Navale Române, Bogdan Nicolae, fost şef al Ocolului Silvic Slobozia, afaceristul Stanciu Constantin, zis Marinel, din Săveni şi Bunghez Aurelian, un afacerist din Ploieşti. Cei 4 inculpaţi au fost acuzaţii de evaziune fiscală, complicitate la evaziune fiscală, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi spălare de bani pentru că ar fi vândut material lemnos fără să respecte legislaţia în domeniu.


Tribunalul Ialomiţa a decis să-i achite pe Bunghez Aurelian şi pe Bogdan Nicolae întrucât în cazul lor a intervenit prescripţia faptelor. Ceilalţi doi, Liviu Cazan şi Marinel Stanciu, au fost condamnaţi cu suspendare pentru evaziune fiscală. Pentru un prejudiciu de 654.000 de lei, Stanciu a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare şi 70 de zile de muncă în folosul comunităţii. Liviu Cazan a fost condamnat la un an şi 6 luni de închisoare cu suspendare şi 60 de zile de muncă în folosul comunităţii. Prejudiciul reţinut în cazul lui Cazan a fost de 65.000 de lei şi l-a achitat în faza cercetărilor penale.

Imediat după pronunţarea sentinţei, în seara zilei de 8 decembrie a.c., Cazan şi Stanciu au contestat-o deja, astfel că dosarul va ajunge la Curtea de Apel.

Suspiciuni de evaziune fiscală şi fals în înscrisuri

Fostul viceprimar Cazan, Stanciu şi Nicolae fuseseră reţinuţi în seara zilei de 4 iunie 2018 pentru 24 de ore, sub suspiciunea că ar fi cauzat un prejudiciu de 800.000 de lei prin evaziune fiscală, complicitate la evaziune fiscală, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi spălare de bani. Potrivit procurorilor, „sumele care au făcut obiectul infracţiunilor de spălare a banilor totalizează 1.038.076 lei”.

În urma anchetei s-a constatat că, în perioada 2015 - 2017, persoanele bănuite, având calitatea de administratori de drept şi de fapt ai unor societăţi comerciale situate pe raza judeţului Ialomiţa, ar fi efectuat operaţiuni de comercializare de material lemnos fără respectarea legislaţiei aplicabile în domeniu.

Astfel, cei în cauză ar fi întocmit documente fictive şi nu ar fi înregistrat în evidenţele contabile operaţiunile derulate şi veniturile obţinute.

De asemenea, din verificările efectuate, a rezultat că Stanciu Constantin, zis Marinel, din Săveni, în calitate de administrator al unor societăţi comerciale, ar fi transferat în folosul propriu sume de bani, despre care cunoştea că ar proveni din infracţiuni care ar fi fost comise cu ocazia comercializării materialului lemnos.

Totul a început pe 20 iulie 2016, când Coman Mihail, un fost pădurar, depunea un denunţ la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomiţa prin care sesiza că funcţionari din cadrul Direcţiei Silvice Ialomiţa, dar şi din cadrul Gărzii Forestiere Bucureşti, sunt implicaţi în fapte de corupţie şi de evaziune fiscală. La scurt timp, în urma unei sesizări a Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP) Ialomiţa, în atenţia organelor de anchetă au ajuns şi Liviu-Aurelian Cazan, fost viceprimar al municipiului Urziceni.



Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare