Inițializează o căutare

SAMGPL

Care a fost darul primit de preşedintele CJI, Marian Pavel, la botezul fiicei sale?

Data de 15 iunie a fost termenul legal până la care funcţionarii publici şi aleşii locali şi-au putut depune noile declaraţii de avere şi de interese. Ocazie cu care am putut afla cu cât au crescut conturile sau datoriile unor politicieni, ce venituri au avut anul trecut şi ce case le-au mai „răsărit“ prin ogrăzi.

Unul dintre cazurile care ne-a atras atenţia este declaraţia de avere depusă de liderul PSD Ialomiţa, respectiv preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa, Marian Pavel. Dincolo de cele 59 de hectare de teren agricol obţinute în 2001 pentru care încasează anual, ca redevenţă, suma de 50.000 de lei, şi de cele 3 case plus un apartament care îi apar regulat în declaraţia de avere, ne-a frapat suma strânsă la botezul fiicei sale. Astfel, la fericitul eveniment din familia Marian Pavel - Izabela Chenciu, organizat în noiembrie 2022, potrivit declaraţiei de avere a preşedintelui CJI, s-au strâns 60.000 de euro. La cei 400 şi ceva de invitaţi, asta înseamnă că fiecare familie prezentă a onorat masa cu 300 de euro. Adică, un dar mediu de 1500 de lei. Numai că banii nu apar în nici un cont al preşedintelui CJI, semn că darul a intrat în posesia concubinei sale, Izabela Chenciu, secretar general adjunct al Senatului României.


Aşa că am mers la Camera Superioară a Parlamentului, să vedem dacă suma de 60.000 de euro se regăseşte în conturile femeii care tocmai i-a dăruit un copil lui Marian Pavel. Aici, surpriză maximă! Banii nu sunt nici în contul Izabelei Chenciu, dar, mai mult decât atât, femeia din viaţa lui Pavel a declarat un dar mult mai mare de 60.000 de euro. Astfel, potrivit concubinei, suma strânsă la botezul fiicei lor ar fi de 90.000 de euro. Iar banii nu apar nici în contul secretarului general adjunct al Senatului României pentru că imediat după botez a cumpărat un apartament în suprafaţă de 69 de mp (deci, de două camere) cu numerar (fără credit, fără plată prin cont).

În situaţia dată este surprinzătoare neconcordanţa între cei doi concubini, care unul a declarat o sumă (60.000 de euro), iar celălalt a adăugat 30.000 de euro în plus. Caz în care ar exista 3 explicaţii logice: 1. O eroare materială (a greşit Marian Pavel în declaraţia sa de avere); 2. Şi-au împărţit darul - Pavel a luat 60.000 de euro, iar concubina sa - 90.000 de euro, caz în care şeful CJI are 60.000 de euro la saltea, că în bănci nu apare suma. 3. A greşit concubina lui Marian Pavel în declaraţia sa de avere - a pus 30.000 de euro în plus, caz în care ar fi important de ştiut cât a costat apartamentul şi aşa să ne putem da seama de adevăratul dar obţinut la botez.

Până la elucidarea darului în familia Marian Pavel - Izabela Chenciu, să facem şi un pic de comparaţii cu alte evenimente similare din vieţile altor politicieni de la nivel naţional.

Preşedintele AUR, George Simion, a primit daruri în valoare de 400.000 de euro la nunta sa de anul trecut, conform declaraţiei de avere depusă acum câteva zile la Agenţia de Integritate. Banii au fost colectaţi de Fundaţia Românii de Pretutindeni, într-un cont special dedicat acestui eveniment. Totuşi, imediat după nuntă, George Simion declarase pentru Antena 3 că doar 72.000 de euro s-ar fi strâns în numerar şi că suma de 400.000 de euro ar include şi cadourile primite în produse sau servicii, cum ar fi spectacolul pirotehnic sau brânza primită de la Gigi Becali.

Tot anul trecut s-a căsătorit şi purtătorul de cuvânt al PNL, deputatul PNL, Ionuţ Stroe, cu Andra Pleşa, fiica vitregă a senatorului Marcel Vela. În declaraţia de avere, Stroe a menţionat că a primit ca dar de nuntă 286.000 de lei, 176.000 de euro, 14.000 de dolari şi 1000 de franci elveţieni.

Şi deputatul PNL Florin Roman, a menţionat în declaraţia de avere depusă recent un dar de nuntă de 137.000 de euro de la nunta de anul trecut.

În 2019, Olguţa Vasilescu (PSD) a primit la nunta cu Claudiu Manda daruri de circa 330.000 de lei şi 240.000 de euro.


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare