Inițializează o căutare

SAMGPL

300 de persoane au reușit să întoarcă la procuror un dosar al C.A.R.

Miercuri, 7 iunie a.c., Tribunalul Ialomiţa a admis o plângere împotriva rezoluţiei procurorului într-un dosar penal în care 300 de păgubiţi au făcut plângere penală împotriva fostei conduceri a CAR Învăţământ din Slobozia. În acest dosar, instanţa a decis să admită definitiv plângerea celor 300 de petenţi împotriva Ordonanţei nr. 65/P/2022 din data de 19.08.2022 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa, precum şi a Ordonanţei nr. 231/II-2/2022 din data de 20.10.2022 a procurorului general din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti. Astfel, cauza va reveni la procuror pentru completarea urmăririi penale.


Decizia recentă a Tribunalului Ialomiţa, despre care nu avem detalii, vine să complice şi să tergiverseze şi mai mult întregul caz al CAR Învăţământ. Pe lângă dosarul cu prejudiciul de 40 de milioane de lei, recent, membrii noului Comitet Director al Asociaţiei au decis întocmirea şi depunerea la IPJ Ialomiţa a altei plângeri penale care vizează două persoane juridice şi 14 persoane fizice. Pe lista celor vizaţi de plângerea penală semnată de toţi membrii Asociaţiei CAR Învăţământ Slobozia s-ar afla, pe lângă UNCAR şi UJCAR, şi Gabriel Răceanu - actualul preşedinte al UJCAR şi Aneta Neacşu - directorul economic al UJCAR Ialomiţa.

Asupra celor vizaţi de plângerea penală planează suspiciunea rezonabilă de comitere a unei largi palete de infracţiuni. Coroborate, ar fi avut ca rezultat final frauda fiscală estimată, deocamdată, la 10 milioane de euro: „Au fost identificate 9 infracţiuni distincte pe care le-am sesizat organelor de poliţie“, se precizează în informarea făcută publică de noua conducere la începutul lunii mai.

Adrian Popa, preşedintele Comitetului Director al Asociaţiei CAR Învăţământ Slobozia, ne-a precizat că intenţia este aceea de a celeriza procesul de identificare a celor care se fac vinovaţi de situaţia în care a ajuns fostul IFN: ,,Până în octombrie 2021, cercetările în dosar s-au făcut in rem. Nouă ni se pare inacceptabil ritmul în care se desfăşoară lucrurile, unul nu prea susţinut. Am fost în audienţă şi la prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa. Am făcut mai multe solicitări către instituţiile statului român care sunt abilitate să ne ajute şi în sensul deblocării unor sume cu care să putem achita măcar facilităţile. Ne-am adresat inclusiv Agenţiei Naţionale pentru Administrarea Bunurilor Imobilizate dar până acum nu am primit nici un răspuns“, ne-a precizat Popa.

UNCAR şi UJCAR s-ar face vinovate de lipsa de reacţie la primele semnale privind neregulile în gestionarea fondurilor aflate la dispoziţia CAR Învăţământ Slobozia.

Reamintim că în data de 19 octombrie 2022, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Ialomiţa au efectuat 6 percheziţii domiciliare, în Bucureşti, Slobozia şi Amara. Ulterior, trei femei, cu vârste cuprinse între 37 şi 65 de ani, au fost introduse în Arestul I.P.J. Ialomiţa. Deşi în cursul zilei de 20 octombrie 2022 au fost prezentate instanţei cu propunere de luare a unei măsuri preventive, instanţa a decis cercetarea lor în libertate. Una dintre persoanele reţinute de poliţişti a fost Dicieanu Margareta, director economic şi, totodată, unul dintre reprezentanţii legali ai CAR Învăţământ Slobozia.


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare