Inițializează o căutare

SAMGPL

Fiul fostului șef al DNA Slobozia a devenit un "terorist agricol"

De mai bine de o lună de zile, Elena Gustoiu, proprietara unei ferme din comuna Ograda, nu mai are linişte. Totul din cauza altui fermier, Alexandru Cristudor, fiul fostului şef al DNA Slobozia (Dumitru Cristudor), cu care se învecinează într-o solă şi unde o împiedică să-şi irige cultura de grâu. Elena Gustoiu găseşte aproape zilnic, în acea solă, şanţuri săpate cu excavatorul, gropi imense în culturi sau urme de grâu călcat cu maşina, iar despre vinovat spune că este beizadeaua cu care se află în conflict. Femeia, care lucrează 1.000 de hectare de teren pe raza comunei Ograda, îi stă în gât lui Cristudor cel Mic care pur şi simplu îi distruge cultura prin toate mijloacele de care dispune. Bărbatul o împiedică pe Gustoiu să irige, îi pune utilaje vechi pe teren şi îi face gropi cu un buldoexcavator.


Motivul acestui conflict este explicat de Elena Gustoiu pentru publicaţia online agrointel.ro şi ar fi tocmai acel teren pe care se află cultura de grâu cu gropi. Alexandru Cristudor susţine la rândul său că terenul îi aparţine, dar, potrivit Elenei Gustoiu, refuză orice fel de comunicare prin care ar putea dovedi că terenurile sunt ale sale.

În lipsa unei comunicări clare şi a unei opţiuni pentru a rezolva diferendul prin dialog, fiul fostului şef al DNA Slobozia a optat pentru un terorism agricol, l-am numit noi. Adică, preferă să o şicaneze pe Gustoiu decât să apele la o cale normală sau legală de soluţionare a diferendumului.

Elena Gustoiu a mai spus pentru agrointel.ro că a făcut plângere împotriva celui care-i distruge constant culturile şi aşteaptă ca justiţia să-şi facă treaba, însă, pentru recolta sa, ar putea fi prea târziu.

„Noi, toţi fermierii din ţară lucrăm pământul comasat, nu pe amplasament. Problema este că avem un fermier care s-a hotărât, fără să ne dea un preaviz, să îşi însemneze parcelele prin violenţă. Intră în culturile noastre, le face praf, una cu pământul. Mai mult, vrea să ne împiedice să irigăm. Pune pe teren utilaje stricate din ferma lui, remorci la roţile pivoţilor. Le pune strategic pe unde are el parcele, să dea peste ele pivotul meu şi să nu mai poată iriga, să se strice. Asta face zi de zi, iar noi sunăm poliţia. Este şi el fermier, are teren pe raza comunei Ograda, unde lucrăm noi, în extravilanul comunei, 200-300 de hectare, dar are mai mult teren în judeţele Prahova şi Buzău. Noi în fermă am făcut investiţii în irigaţii de un milion de euro”, a explicat femeia din Ograda agrointel.ro.

Elena Gustoiu a ţinut să precizeze că, în opinia sa, fermierul nu are frică de lege, fiind fiul unui fost procuror, Dumitru Cristudor, care a executat o pedeapsă de 3 ani de închisoare pentru luare de mită.

„Poliţia dă din umeri pentru că nu-l găseşte pe câmp, foarte rar îl găsesc pe câmp, când sunăm noi la 112. O singură dată a venit un domn poliţist de la Slobozia, care i-a zis în faţă că este „golăneală” ce face şi l-a rugat să-şi ia tractorul şi să plece, pentru că voia să ne întoarcă încă o recoltă. L-am prins în fapt de mai multe ori, am filmări, i-am făcut plângere penală. El mizează pe treaba că acest caz va fi tărăgănat în justiţie şi până se va rezolva, oricum nu voi putea să-mi duc la bun sfârşit recolta”, a mai spus Gustoiu pentru aceeaşi publicaţie online.


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare