Inițializează o căutare

SAMGPL

Târgul FarmConect România a adus pierderi de 80.000 de euro pentru FAPPR

Miercuri, 5 iulie a.c., Forumul Agricultorilor şi Procesatorilor Profesionişti din România (FAPPR) a organizat o nouă conferinţă de presă pentru prezentarea stadiului ediţiei de anul acesta a FarmConect România - Târgul Agriculturii Româneşti de la Slobozia. De data asta, conferinţa a avut loc la sediul FAPPR din Slobozia şi au fost atinse mai multe aspecte. Unul dintre ele, cel mai spinos, a fost al rezultatului financiar al ediţiei de anul trecut. Potrivit Alinei Creţu, director executiv al FAPPR, prima ediţie a FarmConect a adus pierderi colosale, estimate la 80.000 de euro. Toată organizarea târgului de anul trecut a costat 270.000 de euro, din care Primăria Slobozia a contribuit cu 80.000 de euro fără TVA. Din închirierea spaţiilor la târg către expozanţi, FAPPR a încasat aproximativ 110.000 de euro, sumă care nu a acoperit nici pe departe din cheltuială. Făcând un calcul sumar, rezultă o pierdere de 80.000 de euro fără TVA, care a fost acoperită prin sponsorizări de la membrii asociaţiei, după cum a susţinut reprezentanta FAPPR.


Tot de la Alina Creţu am aflat că ediţia de anul acesta va costa în jur de 340.000 de euro, iar Primăria Slobozia va contribui cu 100.000 de euro. De data asta, în horă va intra şi Consiliul Judeţean care a anunţat că va contribui tot cu 100.000 de euro. Acum rămâne de văzut ce sumă va fi încasată de la expozanţi şi dacă va fi acoperită cheltuiala sau va fi redusă din start pentru a nu mai genera pierdere FAPPR.

Reamintim că iniţiativa Asociaţiei Producătorilor de Porumb din România, devenită între timp FAPPR, de a organiza un astfel de târg în inima Bărăganului a fost primită pozitiv nu doar de fermieri, ci şi de autorităţi care au participat în număr mare la deschiderea evenimentului. Printre aceştia s-au numărat Adrian Chesnoiu - fost ministru al Agriculturii, Dragoş Soare - primarul municipiului Slobozia, conducerea executivă a APPR, Silviu Mihai - preşedintele Asociaţiei Cultivatorilor de Cereale şi Plante Tehnice (ACCPT) Ialomiţa, Valeriu Tabără - preşedintele ASAS.

Potrivit organizatorilor, prima ediţie, cea de anul trecut, a stârnit un interes crescut în rândul populaţiei din zona de Sud a ţării şi a găzduit peste 6.500 de vizitatori în cele trei zile de expoziţii şi evenimente. Aproximativ 100 de companii s-au alăturat târgului în calitate de parteneri şi expozanţi. Aşa cum poate era de aşteptat, printre expozanţi au dominat companiile producătoare şi distribuitoare de seminţe şi produse pentru protecţia plantelor. Nu au lipsit giganţii din domeniu, care pe lângă produse, recomandări şi sfaturi care, să-i ajute pe fermieri să obţină producţii mai ridicate, au oferit soluţii în partea agriculturii digitale.


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare