Inițializează o căutare

SAMGPL

Turcu de la Urziceni a revenit cu PUZ-ul pentru nepot, dar l-a retras

Miercuri, 28 iunie a.c., a avut loc o nouă şedinţă a Consiliului Local Urziceni. Ocazie cu care edilul Costel Sava, zis şi Turcu, a arătat atât consilierilor locali, cât şi electoratului, că a învăţat o lecţie: fuga este ruşinoasă, dar sănătoasă. Pe ordinea de zi a şedinţei respective, stabilită cu o săptămână înainte, a figurat iar proiectul de hotărâre pentru aprobarea PUZ-ului care i-ar permite consilierului local Marius Necula, nepotul prin alianţă al primarului Sava, construirea unui bloc cu 6 etaje pe strada Ion Creangă, nr. 8. Primarul Turcu, iniţiatorul acestui proiect de hotărâre, a retras, în timpul şedinţei, proiectul de pe ordinea de zi pe motiv că nu are raportul Comisiei pentru Urbanism a CL. Bineînţeles, afirmaţia este falsă întrucât acest proiect a fost supus la vot şi respins în şedinţa CL din 30 mai, când a avut raportul comisiei. Retragerea proiectului reprezintă o nouă înfrângere a primarului în CL, care începe să prindă gustul pierderii de autoritate în cadrul propriei echipe. Este, totodată, un semnal că oamenii săi din Consiliu au înţeles aberaţia construirii unui bloc cu 30 apartamente, pe un teren foarte mic, de numai 813 mp, care face imposibilă respectarea legislaţiei în vigoare. Terenul ales este total nepotrivit pentru blocul propus, în zonă fiind numai construcţii cu două etaje. Ce a înţeles o parte dintre consilierii lui Turcu, şi nu a înţeles el, faptul că acea hidoşenie de bloc atrăgea nemulţumirea locuitorilor din zonă. O parte dintre cei nemulţumiţi, 54 la număr, au semnat o sesizare prin care au cerut respingerea PUZ-ului.


Disperarea nepotului/Turcului

Iniţial, nepotul primarului a cerut Primăriei Urziceni o aprobare pentru construirea unui bloc cu două subsoluri, parter şi 7 etaje. Dar, proiectantul la care a apelat nepotul Necula l-a convins să renunţe la un subsol şi la un etaj. Cum să faci două subsoluri în lunca Ialomiţei, când podeaua celui de-al doilea subsol ajungea sub nivelul mediu al râului? Evident, doar Turcu ştie dacă ar fi să parafrazăm proverbul - „cum este turcul, este şi blocul“.

Şi asta nu era singura problemă. Una cât China este că

investiţia se face pe un teren de 813 mp, achiziţionat de consilierul Marius Necula, prin firma sa, la data de 21.12.2022, cu suma de 120.000 de euro (147 euro/mp) din care a plătit 20.000 de euro. Restul preţului, adică 100.000 de euro, urmează să-l plătească în viitor, fiind garantat pentru vânzător cu ipoteca asupra terenului. Conform actelor notariale, dacă terenul pe care se vrea construirea blocului cu 6 etaje, nu este achitat până la 31.01.2024, el revine înapoi la vânzător, firma lui Ionuţ Badea. Este vorba despre firma AMD Autobad care în 2018 a cumpărat terenul la preţul de 25 euro/mp.

De ce nu poate fi aprobat PUZ-ul nepotului

Terenul de 813 mp este aşa de mic pentru un bloc cu 6 etaje şi 30 de apartamente încât nu pot fi respectate multe prevederi legale. Astfel, nu se pot amenaja 35 de locuri de parcare, obligaţie legală pentru cele 30 de apartamente. Apoi nu se poate amenaja platforma pentru gunoi, neavând teren la cel puţin 10 m de clădire. Ca să nu mai vorbim despre umbrirea excesivă a clădirilor învecinate care au regim de înălţime P+2E, în zonă fiind case cu sau fără etaj.

Ca epilog pentru nepot şi nu numai, în afaceri mai şi pierzi, nu doar câştigi, chiar dacă eşti turc şi nu înţelegi că unele lucruri nu se pot face oricât ai sfida bunul-simţ….


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare