Inițializează o căutare

SAMGPL

FarmConect România - Târgul Agriculturii Româneşti, reuneşte toţi actorii lanţului alimentar

Forumul Agricultorilor şi Procesatorilor Profesionişti din România (FAPPR) este o asociaţie profesională federativă înfiinţată în anul 2012, alcătuită din producători agricoli şi reprezentanţi ai lanţului profesional agricol din România. FAPPR este parte a Confederaţiei Europene a Producătorilor de Porumb (CEPM), care reprezintă cele mai mari ţări producătoare de porumb din Europa şi oferă asistenţă tehnică, economică şi legislativă membrilor şi organizaţiilor profesionale ale fermierilor din România.


Această asociaţie acţionează ca un activ şi constant partener de dialog civil al autorităţilor de la Bucureşti şi Bruxelles, militând în numele fermierilor de cultură mare şi unităţi care efectuează procesare primară, pentru soluţii şi măsuri de politici publice corecte şi proporţionale.

Misiunea FAPPR implică organizarea de evenimente specifice, cu scopul de a reuni majoritatea producătorilor de cereale şi plante tehnice pentru identificarea de soluţii reale care să sprijine agricultorii. FAPPR s-a implicat în organizarea unor proiecte, devenind un experimentat organizator de evenimente în câmp, dedicate culturilor emblematice ale agriculturii naţionale, precum şi a numeroase conferinţe şi seminarii dedicate perfecţionării şi educaţiei continue în sectorul agricol.

Cu dorinţa de a organiza un eveniment agricol complet, care să reunească toţi actorii lanţului alimentar şi să aducă producătorii şi consumatorii faţă în faţă, FAPPR a creat „FarmConect România - Târgul Agriculturii Româneşti”, care are scopul de a fi mai mult decât un simplu târg agricol, reprezentând un apel la numeroasele provocări cu care se confruntă fermierii la nivel global, precum producţia durabilă pentru a face faţă problemelor legate de mediu şi schimbările climatice, asigurarea competitivităţii unui sector expus concurenţei pieţelor internaţionale şi atingerea obiectivelor ambiţioase prevăzute în strategia „De la furcă la furculiţă.”

Nicolae Sitaru, preşedinte FAPPR:

„Fermierii din România au astăzi capacitatea de a-şi reprezenta interesele şi pot face mai mult pentru a promova modelul de agricultură românesc. Un astfel de târg ne va da posibilitatea să arătăm cum facem astăzi agricultura în România, cum se produc hrana şi materiile prime pentru industria agroalimentară şi care este implicarea noastră, a agricultorilor, în dezvoltarea satelor româneşti.”

Alina Creţu, director executiv FAPPR:

„Acest tip de eveniment va reprezenta mai mult decât un târg de agricultură, va constitui un apel la numeroasele provocări cu care se confruntă la nivel global fermierii: să producă în mod durabil pentru a găsi soluţii la problemele legate de mediu şi schimbările climatice, să asigure competitivitatea unui sector care este expus concurenţei pieţelor internaţionale şi să atingă toate obiectivele ambiţioase prevăzute în strategia “De la furcă la furculiţă.”

Cristina Cionga, director adjunct FAPPR:

„Târgul FarmConect România este un eveniment distinct în primul rând pentru că este organizat de fermieri pentru fermieri. Cred cu tărie că se va remarca în peisajul evenimentelor din industrie tocmai prin atenţia îndreptată către educarea şi conştientizarea publicului larg în legătură cu particularităţile întregului lanţ alimentar. Cu siguranţă va deveni un reper în mediile agricole şi de afaceri româneşti.”

Evenimentul FarmConect România are un caracter distinct, fiind organizat de fermieri pentru fermieri şi punând accent pe educarea şi conştientizarea publicului larg cu privire la particularităţile întregului lanţ alimentar. Târgul integrează toate categoriile de interes pentru sectorul agro-alimentar, aducând împreună fermieri, procesatori şi consumatori finali. Producătorii locali de hrană şi de materii prime pentru industrie, distribuitori de inputuri, fabricanţi şi comercianţi de utilaje agricole şi tehnologii digitale, esenţiale pentru o agricultură performantă, vor fi prezenţi la eveniment.

FarmConect România - Târgul Agriculturii Româneşti va oferi o platformă expoziţională în care vor fi prezentate cele mai noi tehnologii agricole, inclusiv în domeniul geneticii, fertilizării şi protecţiei plantelor, precum şi cele mai performante utilaje agricole de pe piaţă. De asemenea, evenimentul va oferi oportunitatea de a intra în contact cu consultanţi specializaţi în provocările de bază ale agriculturii, cum ar fi eficientizarea resurselor energetice şi logistice, dezvoltarea unui sector sustenabil şi educaţia noilor generaţii de agricultori. Dezbaterile pe teme de interes major vor fi susţinute în cadrul Conferinţelor Tematice ale FarmConect, cu participarea de speakeri şi moderatori cu o vastă experienţă în domeniu.

Mihai GHEORGHE, Director Comercial Bayer CropScience România:

„Un nou eveniment dedicat agriculturii, care ne-a adus mai aproape de fermieri şi de perspectivele lor într-un mod profesionist şi interactiv. Amplasarea în centrul cordonului cerealelor din Bărăgan şi dinamismul evenimentului au făcut din FarmConect România surpriza plăcută a anului 2022! Vom fi acolo şi în 2023 pentru că locul nostru este alături de fermieri!”

Marius EFTENE, Marketing Manager, Netafim, powered by EPRS Romania:

„Modelăm viitorul agriculturii cu fiecare pas pe care îl facem astăzi. La Netafim, powered by EPRS Romania, ne dedicăm oferirii de soluţii de irigaţii complete şi personalizate, care răspund nevoilor specifice ale fiecărui fermier. Participarea noastră la evenimentul FarmConect România reprezintă o oportunitate excelentă de a ne împărtăşi angajamentul şi expertiza: folosim tehnologie de ultimă generaţie - de la cele mai noi produse din domeniul irigaţiilor, la instrumente de agricultură de precizie precum senzorii de sol şi staţiile meteo, inclusiv soluţii de automatizare şi control la distanţă. Aşteptăm cu nerăbdare să contribuim la dialogul despre dezvoltarea şi sustenabilitatea agriculturii româneşti în cadrul evenimentului FarmConect România.”

Prima ediţie a FarmConect România a fost un succes, oferind fermierilor din Bărăgan şi din alte zone oportunitatea de a lua parte la un târg agricol inovativ şi orientat către consolidarea legăturilor între actorii lanţului alimentar şi consumatorii finali. Datorită acestei reuşite, a doua ediţie a evenimentului va avea loc în intervalul 31 august - 03 septembrie 2023, la Slobozia.

FarmConect România - Târgul Agriculturii Româneşti este un eveniment incluziv, axat pe agricultura modernă, digitalizare şi sustenabilitate, inovaţie şi progres, dedicat profesioniştilor din sectorul agricol. Târgul este organizat de FAPPR cu sprijinul Consiliului Local al judeţului Ialomiţa şi al Primăriei Municipiului Slobozia.

Pentru informaţii suplimentare despre FarmConect România şi pentru a afla detalii despre prima ediţie a evenimentului, puteţi accesa pagina web oficială https://farmconect.farmforum.ro/ şi pagina de Facebook https://www.facebook.com/100064831779634. De asemenea, sunt disponibile materiale video relevante pe canalul de YouTube dedicat evenimentului: https://youtu.be/EZ2Eff9_tHU.


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare