Inițializează o căutare

SAMGPL

Un bărbat din Făcăeni a câștigat în instanță despăgubiri de la CNAIR


Un bărbat din Făcăeni a reuşit să obţină în instanţă suma de 16.000 de euro de la Compania Naţională de Drumuri, după ce a produs un accident rutier din cauza unei gropi din carosabil şi a lipsei semnalizării acesteia. După un proces care a durat doi ani şi jumătate, Codolban Marian Ionuţ va primi 16.000 de euro plus cheltuieli de judecată în cuantum de 15.600 de lei de la Compania Naţională de Drumuri. Acesta a reuşit să demonstreze în instanţă faptul că un accident rutier în urma căruia era să-şi piardă viaţa a fost provocat din culpa companiei. Mai exact, aceasta nu a reparat drumurile pe care le are în gestiune şi nici nu a semnalizat corespunzător starea proastă a lor.

Evenimentul rutier s-a petrecut în anul 2020, pe DN 3B, între Feteşti şi Chirana. Bărbatul a încercat să depăşească un autoturism care circula în faţa sa şi, pentru a evita un impact cu acesta, a intrat într-o groapă nesemnalizată şi s-a răsturnat cu maşina pe câmp.

După accident a fost preluat de ambulanţă şi transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sfântul Andrei din Constanţa, unde a petrecut o lungă perioadă de timp sub supraveghere medicală. La un an distanţă de la producerea accidentului, bărbatul a deschis o acţiune în instanţă prin care a solicitat despăgubiri administratorului drumului, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

La momentul producerii accidentului, şoseaua se afla într-o stare avansată de degradare. Iniţial, procesul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Feteşti, însă, ulterior, instanţa şi-a declinat competenţa în favoarea Tribunalului Ialomiţa. Iar marţi, 25 iulie a.c., Tribunalul a decis să admită parţial acţiunea lui Codolban Marian Ionuţ.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, vinovată de producerea accidentului rutier

Tribunalul Ialomiţa a reluat întreaga procedură de sesizare a instanţei, iar după doi ani şi jumătate de termene şi procese, i-au dat dreptate bărbatului. Astfel, judecătorii au stabilit că, într-adevăr, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere se face vinovată de producerea accidentului rutier, din cauză că nu a întreţinut corespunzător drumul public pe care îl avea în administrare. Din cei 16.000 de euro, 1000 de euro sunt daune materiale (probabil reparaţia autoturismului) şi 15.000 de euro sunt daunele morale - la atât a evaluat instanţa suferinţele lui Codolban.

Decizia instanţei nu este definitivă, dar în mod cert va fi atacată cu apel în termen de 30 de zile de la comunicare de către CNAIR.

Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare